søndag 6. september 2009

Bruk av elektroniske læremidler i matematikkundervisningen

Høsten 2009 kastet jeg meg inn i et nytt prosjekt: bruk av elektroniske læremidler i matematikkundervisningen. Jeg valgte 1T elektrofag (3t-matematikk) som den "utsatte" gruppen og kunngjorde at her skulle det bare brukes elektroniske læremidler (NDLA), ikke de tradisjonelle matematikkbøkene.
Nå er prosjektet i gang, elevene har fått sine bærbare pc`er og nettet er som vanlig ustabilt ved skolestart. Det har heldigvis ikke skapt problemer foreløpig da både teori og oppgaver på NDLA matematikk også finnes som nedlastbare dokumenter.
Den første leksa elevene fikk i høst var å laste ned oppgaver og teori til Tall og Algebra. Fordelen med dette er at de kan notere på teori-dokumentet sitt mens det blir gjennomgått nytt stoff. Når de skal løse oppgaver, skriver de utregning og svar direkte inn i oppgavedokumentet sitt.
Til dette er MathType et ypperlig verktøy.
Foreløpig er stemningen god i timene, både hos elever og lærer. Animasjoner og quiz blir spesielt godt mottatt. Så gjenstår det å se om dette bidrar til gode matematikk-kunnskaper.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar